IV Nowotarskie Zimowe Zawody Balonowe o Puchar PCD SALAMI
resetpowiększdrukuj

Gulasz z baraniny

2012-04-28 //Wstecz
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, papryką i mąką, a następnie obsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę w mieszance oleju i masła. Śliwki wydrylować i namoczyć w połowie wina. Obsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać pozostałe wino, sok z cytryny, startą skórką z cytryny, 3 śliwki i dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, dodać śliwki wraz z winem i zagotować. Doprawić gałką muszkatołową. Podawać z ryżem. Składniki
  • 75 dag pieczystego z barana
  • 25 dag cebuli
  • 15 dag śliwek suszonych
  • ¼ l wytrawnego białego wina
  • ½ cytryny
  • 3 dag oleju
  • 4 dag masła lub margaryny
  • 3 dag mąki
  • ½ l wody
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • gałka muszkatołowa

Rozkład jazdy


Noclegi

Hotel Sichlański DworekHotel Sichlański Dworek
Murzasichle / Nocleg i Restauracja
Warto skorzystać z oferty łączącej klasykę,funkcjonalność,prostotę i wygodę.
Willa TatryWilla Tatry
Kościelisko / Nocleg i Restauracja
Willa Tatry to miejsce wyjątkowe, magiczne, powstałe z pragnienia podzieleni
Dom Wczasowy TulipanDom Wczasowy Tulipan
Zakopane / Nocleg
Dom Wczasowy„Tulipan”znajduje się w spokojnej i cichej dzielnicy Zakopanego.
Restauracje

KARCZMA Regionalna Rusiń-SkiKARCZMA Regionalna Rusiń-Ski
Bukowina Tatrzańska / Restauracja
ZAPRASZAMY do Regionalnej Karczmy z pysznym jedzeniem.
Restauracja U StudniaraRestauracja U Studniara
Murzasichle / Restauracja
Wyśmienita kuchnia polska i włoska, sale o niepowtarzalnym wystroju...
Pizzeria Restauracja PrimaveraPizzeria Restauracja Primavera
Nowy Targ / Restauracja
Restauracja, pizzeria, pub

Warto przeczytać

E-kartki góry