IV Nowotarskie Zimowe Zawody Balonowe o Puchar PCD SALAMI
resetpowiększdrukuj

Gulasz z baraniny

2012-04-28 //Wstecz
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, papryką i mąką, a następnie obsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę w mieszance oleju i masła. Śliwki wydrylować i namoczyć w połowie wina. Obsmażone mięso przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać pozostałe wino, sok z cytryny, startą skórką z cytryny, 3 śliwki i dusić do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, dodać śliwki wraz z winem i zagotować. Doprawić gałką muszkatołową. Podawać z ryżem. Składniki
  • 75 dag pieczystego z barana
  • 25 dag cebuli
  • 15 dag śliwek suszonych
  • ¼ l wytrawnego białego wina
  • ½ cytryny
  • 3 dag oleju
  • 4 dag masła lub margaryny
  • 3 dag mąki
  • ½ l wody
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • gałka muszkatołowa

Rozkład jazdy


Noclegi

Willa LabelleWilla Labelle
Zakopane / Nocleg
Pensjonat Willa Labelle położony jest przy popularnych Krupówkach.
PENSJONAT BORUTAPENSJONAT BORUTA
Zakopane / Nocleg
Pensjonat Boruta położony jest w centrum Zakopanego.
Hotel Willa Pod SkoczniąHotel Willa Pod Skocznią
Zakopane / Nocleg i Restauracja
Wspaniały klimat i doskonała lokalizacja to nasz największy atut.
Restauracje

Restauracja 7 KotówRestauracja 7 Kotów
Zakopane / Restauracja
Jeszcze przed II wojną światową powstała przy drodze do Morskiego Oka...
Hotel Willa Pod SkoczniąHotel Willa Pod Skocznią
Zakopane / Nocleg i Restauracja
Wspaniały klimat i doskonała lokalizacja to nasz największy atut.
Sałasie HolnySałasie Holny
Zakopane / Restauracja
Karczma Regionalna, kuchnia góralska, kuchnia tradycyjna polska

Warto przeczytać

E-kartki góry