IV Nowotarskie Zimowe Zawody Balonowe o Puchar PCD SALAMI
resetpowiększdrukuj

Barszcz biały na żętycy z kiełbasą baranią

2012-04-28 //Wstecz
Kiełbasę pokroić na kawałki, ugotować z przyprawami i cebulą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki się ugotują zalać wszystko żętycą, zagotować, doprawić mąką ze śmietaną, wcisnąć ząbek czosnku i posypać drobno pokrojonym rozmarynem. Składniki
  • 80 dag kiełbasy baraniej
  • 2 l wody
  • 1 l kwaśnej żętycy
  • śmietana
  • mąka
  • czosnek
  • cebula
  • kminek
  • rozmaryn
  • ziarenka jałowca
  • czosnek
  • 4 ziemniaki
  • sól
  • pieprz

Rozkład jazdy


Noclegi

Pensjonat HalinaPensjonat Halina
Zakopane / Nocleg
Dom położony w zacisznym miejscu. Oferujemy pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z p
Skalny BrzegSkalny Brzeg
Czarna Góra / Nocleg
“Skalny Brzeg” w Czarnej Górze jest nowo otwartym obiektem w standardzie hot
DW KasprowyDW Kasprowy
Murzasichle / Nocleg
„Angelika”, „Kasprowy” i „Giewont” są położone w północnej części Murzasichl
Restauracje

Karczma AngelikaKarczma Angelika
Murzasichle / Restauracja
Szałas regionalny. Organizujemy pieczenie barana, prosiaka przy muzyce.
Restauracja WiniarscyRestauracja Winiarscy
Nowy Targ / Restauracja
Karczma SzarotkaKarczma Szarotka
Bukowina Tatrzańska / Restauracja
Kuchnia regionalna.

Warto przeczytać

E-kartki góry