IV Nowotarskie Zimowe Zawody Balonowe o Puchar PCD SALAMI
resetpowiększdrukuj

Duszona jagnięcina - Jagnięco duska

2015-04-29 //Wstecz
Sprawdzony przepis na jagnięcinę - niewiele składników a smak niezapomniany. Gwarantujemy, że duszona jagnięcina trafi do gustu każdego smakosza.
 
Składniki:
2 kilogramy jagnięciny,
0,5 kilograma podgardla,
5 cebul,
2 kilogramy obranych ziemniaków  – surowych,
sól, pieprz, rozmaryn, lubczyk, majeranek.

Mięso należy lekko rozbić tłuczkiem a podgardle pokroić. Ziemniaki i cebulę należy pokroić w średnie plastry.
Następnie należy przygotować brytfankę i układać warstwowo zaczynając od podgardla, później ziemniaki, plastry mięsa, cebule i na końcu posypać solą, pieprzem i drobnymi listeczkami rozmarynu i majeranku. Przekładać  do momentu, aż wyczerpią się składniki. Na wierzch powinniśmy dać plastry podgardla. Przykryć i piec w piekarniku 40 minut.
 
Przepisy na inne dania z jagnięciny i nie tylko dostępne w dziale kuchnia Podhala. Polecamy!
 


Rozkład jazdy


Noclegi

Hotel Śpiący RycerzHotel Śpiący Rycerz
Zakopane / Nocleg
Hotel Śpiący Rycerz położony jest u podnóża Giewontu.
WILLA MARTAWILLA MARTA
Szczawnica / Nocleg i Restauracja
To najciekawszy budynek pod względem architektonicznym w Szczawnicy.
Zajazd Pod ChmurkąZajazd Pod Chmurką
Rabka Zdrój / Nocleg i Restauracja
Ten zakątek to znakomite miejsce na wypoczynek rodzinny i indywidualny.
Restauracje

Dworek FantazjaDworek Fantazja
Skomielna Biała / Nocleg i Restauracja
Dom Weselny Dworek Fantazja. Organizujemy wesela, bankiety,komunie, chrzciny
U ChramcaU Chramca
Białka Tatrzańska / Nocleg i Restauracja
Szukasz noclegu w Białce Tatrzańskiej? Dobrze trafiłeś.
Willa AltaWilla Alta
Bukowina Tatrzańska / Nocleg i Restauracja
Czarująca willa w najpiękniejszym miejscu widokowym w całej Bukowinie

Warto przeczytać

E-kartki góry