IV Nowotarskie Zimowe Zawody Balonowe o Puchar PCD SALAMI
resetpowiększdrukuj

Duszona jagnięcina - Jagnięco duska

2015-04-29 //Wstecz
Sprawdzony przepis na jagnięcinę - niewiele składników a smak niezapomniany. Gwarantujemy, że duszona jagnięcina trafi do gustu każdego smakosza.
 
Składniki:
2 kilogramy jagnięciny,
0,5 kilograma podgardla,
5 cebul,
2 kilogramy obranych ziemniaków  – surowych,
sól, pieprz, rozmaryn, lubczyk, majeranek.

Mięso należy lekko rozbić tłuczkiem a podgardle pokroić. Ziemniaki i cebulę należy pokroić w średnie plastry.
Następnie należy przygotować brytfankę i układać warstwowo zaczynając od podgardla, później ziemniaki, plastry mięsa, cebule i na końcu posypać solą, pieprzem i drobnymi listeczkami rozmarynu i majeranku. Przekładać  do momentu, aż wyczerpią się składniki. Na wierzch powinniśmy dać plastry podgardla. Przykryć i piec w piekarniku 40 minut.
 
Przepisy na inne dania z jagnięciny i nie tylko dostępne w dziale kuchnia Podhala. Polecamy!
 


Rozkład jazdy


Noclegi

Pensjonat Pizzeria AmicusPensjonat Pizzeria Amicus
Zakopane / Nocleg i Restauracja
Amicus położony jest w spokojnej okolicy, w sąsiedztwie popularnych szlaków.
Pensjonat HalinaPensjonat Halina
Zakopane / Nocleg
Dom położony w zacisznym miejscu. Oferujemy pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z p
DW AngelikaDW Angelika
Murzasichle / Nocleg
„Angelika”, „Kasprowy” i „Giewont” są położone w północnej części Murzasichl
Restauracje

Pizzeria Restauracja PrimaveraPizzeria Restauracja Primavera
Nowy Targ / Restauracja
Restauracja, pizzeria, pub
Restauracja Sport CornerRestauracja Sport Corner
Zakopane / Restauracja
Największa sportowa restauracja w Zakopanem.
Jazz BarJazz Bar
Szczawnica / Restauracja
Dworek Gościnny w Szczawnicy oferuje restaurację Jazz Bar.

Warto przeczytać

E-kartki góry