IV Nowotarskie Zimowe Zawody Balonowe o Puchar PCD SALAMI
resetpowiększdrukuj

Duszona jagnięcina - Jagnięco duska

2015-04-29 //Wstecz
Sprawdzony przepis na jagnięcinę - niewiele składników a smak niezapomniany. Gwarantujemy, że duszona jagnięcina trafi do gustu każdego smakosza.
 
Składniki:
2 kilogramy jagnięciny,
0,5 kilograma podgardla,
5 cebul,
2 kilogramy obranych ziemniaków  – surowych,
sól, pieprz, rozmaryn, lubczyk, majeranek.

Mięso należy lekko rozbić tłuczkiem a podgardle pokroić. Ziemniaki i cebulę należy pokroić w średnie plastry.
Następnie należy przygotować brytfankę i układać warstwowo zaczynając od podgardla, później ziemniaki, plastry mięsa, cebule i na końcu posypać solą, pieprzem i drobnymi listeczkami rozmarynu i majeranku. Przekładać  do momentu, aż wyczerpią się składniki. Na wierzch powinniśmy dać plastry podgardla. Przykryć i piec w piekarniku 40 minut.
 
Przepisy na inne dania z jagnięciny i nie tylko dostępne w dziale kuchnia Podhala. Polecamy!
 


Rozkład jazdy


Noclegi

Pensjonat Willa DziubasPensjonat Willa Dziubas
Białka Tatrzańska / Nocleg
Jeżeli pragniecie spędzić urlop wśród pięknej przyrody.
DW U Tośki 2DW U Tośki 2
Murzasichle / Nocleg
Jedną z wielu atrakcji w domu wczasowym są występy orkiestry góralskiej.
Dom Wczasowy TulipanDom Wczasowy Tulipan
Zakopane / Nocleg
Dom Wczasowy„Tulipan”znajduje się w spokojnej i cichej dzielnicy Zakopanego.
Restauracje

Hotel LiptakówkaHotel Liptakówka
Białka Tatrzańska / Nocleg i Restauracja
Mamy zaszczyt zaprosić Państwa komfortowego Hotelu Liptakówka.
Restauracja Staro IzbaRestauracja Staro Izba
Zakopane / Restauracja
Bar przy bielonym piecu, kominek i wiele góralskich sprzętów.
Restauracja Bury MiśRestauracja Bury Miś
Bukowina Tatrzańska / Restauracja
Restauracja "Bury Miś" otwarta została w grudniu 2002 roku

Warto przeczytać

E-kartki góry