IV Nowotarskie Zimowe Zawody Balonowe o Puchar PCD SALAMI
resetpowiększdrukuj

Duszona jagnięcina - Jagnięco duska

2015-04-29 //Wstecz
Sprawdzony przepis na jagnięcinę - niewiele składników a smak niezapomniany. Gwarantujemy, że duszona jagnięcina trafi do gustu każdego smakosza.
 
Składniki:
2 kilogramy jagnięciny,
0,5 kilograma podgardla,
5 cebul,
2 kilogramy obranych ziemniaków  – surowych,
sól, pieprz, rozmaryn, lubczyk, majeranek.

Mięso należy lekko rozbić tłuczkiem a podgardle pokroić. Ziemniaki i cebulę należy pokroić w średnie plastry.
Następnie należy przygotować brytfankę i układać warstwowo zaczynając od podgardla, później ziemniaki, plastry mięsa, cebule i na końcu posypać solą, pieprzem i drobnymi listeczkami rozmarynu i majeranku. Przekładać  do momentu, aż wyczerpią się składniki. Na wierzch powinniśmy dać plastry podgardla. Przykryć i piec w piekarniku 40 minut.
 
Przepisy na inne dania z jagnięciny i nie tylko dostępne w dziale kuchnia Podhala. Polecamy!
 


Rozkład jazdy


Noclegi

Pensjonat Pizzeria AmicusPensjonat Pizzeria Amicus
Zakopane / Nocleg i Restauracja
Amicus położony jest w spokojnej okolicy, w sąsiedztwie popularnych szlaków.
U ChramcaU Chramca
Białka Tatrzańska / Nocleg i Restauracja
Szukasz noclegu w Białce Tatrzańskiej? Dobrze trafiłeś.
Ośrodek Hotelarski FianOśrodek Hotelarski Fian
Zakopane / Nocleg
Ośrodek Hotelarski Fian zaprasza.
Restauracje

Karczma Litworowy StawKarczma Litworowy Staw
Białka Tatrzańska / Restauracja
Oferujemy potrawy kuchni góralskiej i polskiej.
Dworek FantazjaDworek Fantazja
Skomielna Biała / Nocleg i Restauracja
Dom Weselny Dworek Fantazja. Organizujemy wesela, bankiety,komunie, chrzciny
Sałasie HolnySałasie Holny
Zakopane / Restauracja
Karczma Regionalna, kuchnia góralska, kuchnia tradycyjna polska

Warto przeczytać

E-kartki góry